Delavnica za razvijanje čuječnosti

posted in: Uncategorized | 0

S pojmom čuječnosti se v zadnjem času veliko srečujemo. Biti čuječ pomeni zavedati se vsega, kar je trenutno prisotno v našem doživljanju (razpoloženj, čustev, misli, počutja,zaznav itd). Pomeni objektivno opazovanje in sprejemanje samega sebe v danem trenutku, brez presojanja. Ljudje se namreč po naravi neprijetnim čustvom in mislim izognemo tako, da jih potlačimo ali odrinemo. To pa nemalokrat povzroči, da se tovrstne misli in čustva samo še okrepijo in nas preplavijo, mi pa se ujamemo v začarani krog zanikanja in potlačevanja, kar v razpoloženju in počutju pušča negativne posledice. Slednje ravnanje je pogosto tudi povod za razvoj različnih psihosomatskih težav (npr. glavoboli) in duševnih motenj (npr.anksioznost, depresivnost). Čuječnost nam pomaga ohranjati pretočnost misli in občutkov ter dvigovati raven lastnega zavedanja.

Delavnica za razvijanje čuječnosti je namenjena vsem, ki se želijo seznaniti z osnovnimi principi čuječnostne prakse ter njihovo uporabo v vsakodnevnem življenju.

Vsebinsko bo delavnica sestavljena iz predstavitve temeljnih principov čuječnosti, praktičnih vaj in pogovora.

Potekala bo na sedežu inštituta Mi vsi – Virmaše 100, Škofja Loka in sicer v soboto 23.3.2019 od 9.00 do 14.00 ure.
Cena delavnice znaša 30,00 eur.
Število prostih mest je omejeno na največ 15 članov(-ic).
Izvajalec: Vršič Zlatko, prof.soc.ped. in sistemski psihoterapevt.
Prijavite se lahko do zapolnitve mest oziroma najkasneje do vključno 15.3.2019 moderatorju srečanj na naslov: zlatko@mi-vsi.si).

Odgovor